Новинар: Иле Петревски

За што ќе се трошат половина милијарда евра заем од Унгарија - експертите бараат разумно трошење во инвестиции што ќе го зголемуваат БДП

Долгонајавуваната милијарда на премиерот Христијан Мицкоски се стопи на пола милијарда.Тоа што неофицијално во јавноста кружеше како информација, дека ...

Аргумент плус: Минимална плата од 450 евра

Гостување на Слободан Трендафилов и Ангел Димитров

24 анализа: Од каде ќе се најдат 300 милиони евра во ребалансот?

Министерствата, државните агенции и останатите буџетски корисници веќе почнаа со испраќање на финансиската документација во Министерството за финансии каде се ...

Синдикатот со порака до премиерот - минималната плата да се зголеми

Во првите 100 дена од владата, не само да се разговара туку и да се дојде до решение минималната плата да достигне 450 евра, вели за Телевизија 24 претседателот на ССМ ...

24 интервју со Борче Треновски: Ребаланс на буџетот со потпис на новата Влада

Амбициозни најави за инвестиции, за финансиска логистика на општините, за повисоки пензии – но од каде и како ќе се обезбедат пари. Во пресрет на ребалансот на ...

Премиерот Мицкоски со тројца министри на пат за Вашингтон – Самит на НАТО

Премиерот Христијан Мицкоски заедно со министрите за надворешни работи Тимчо Муцунски, за одбрана Владо Мисајловски и за внатрешни работи Панче Тошковски ...

Мицкоски: Состојбата на буџетот е како да минало цунами, сега нема пари за зголемување на минималната плата

По најавата на новиот министер за економија дека на следната седница на Социо економскиот совет ќе се разгледа барањето на синдикалците за минимална плата од 450 ...

Лифтовите редовно да се проверуваат од вешти лица

Еднаш годишно на лифтовите треба да им се направи технички преглед, а еднаш месечно стручни лица треба да направат проверка на состојбата во која се наоѓаат ...