Новинар: Благојчо Костадинов

Вадењето на лични дукументи ја урива довербата во полицијата

Македонското население во февруари најголема доверба имало во Армијата по што следат религиозните заедници, полицијата, претседателот како институција, додека ...

Пожарите секојдневица, осомничени и приведени нема

Десетици пожари се пријавуваат секој ден, многу хектари изгорена шума, ниско стеблеста вегетација, како и во градските средини. Наспорти тоа, се уште нема ниту ...

Протест на здравствените работници

Европски плати за нив европски плати за нас е еден од слоганите кој што го извикуваа  здраствените работници од јавното здравство кои излегоа на протест од пред ...

Лани рекордна наплата на извршителите кај граѓаните поединци од 41,9 милиони евра

Ланската година 93-те регистрирани извршители добро ја сработија својата работа присино имаат наплатено нешто под 160 милиони евра конкетно 159 761 407 евра покажува ...

Осум години затвор за грабнувањето на Самоил Костадиновски

Вкупно осум години затвор пресуди Кривичниот суд за обвинетите Виктор Милановски и Саша Челичиќ за грабнување на Самоил Костадиновски, внук на екс министерот ...

ССМ на протест: Жолт картон за судиите во Врховен и закана за тужба во Стразбур

Започна синдикалната пролет со протестен марш од седиштето на Сојузот на синдикати на Македонија познат како Работнички дом до Врховниот суд каде се донесе ...

Државата ќе ги врати 2,2 милиона евра на европската комисија по истрагата на Олаф

За околу месец и пол би требало да се вратат 2,2 милиони евра кои Европската комисија преку програмата ОЛАФ ги побарува од владата поради проневерни фондови од ...

Уставот досега менуван осум пати со 36 амандмански интервенции

Највисокиот правен акт во државата Уставот донесен во 1991 година во ноември, до овој момент претрпел осум измени со 36 амандмани. Истиот денеска влегува во ...

Џовани: Македонија треба да подобри уште многу сегменти во сликата против дискриминација на децата

Да создадеме општество без дискриминација – за секое дете, е апелот на претставничката од УНИЦЕФ во Македонија Патриција Ди Џовани на Меѓународниот ден за ...

Агелер: Посетата на Курти е бескорисна

Американските дипломатии во регионот со пораки во однос со посетата на косовскиот премиер Курти предизвика многу реакции во домашната и регионалната јавност. ...