Новинар: Билјана Дебарлиева

Фактор здравје - Правилна употреба на терапија

Гостин: м-р по фармација Билјана Божиновска

Фактор здравје - Дијабетична ретинопатија и АНТИ ВЕГФ лекување

Гостин: д-р Фанка Гилевска - офталмолог

Фактор здравје - Фактори на ризик за покачен крвен притисок

Гостин: д-р Петар Цветковски, лекар по општа медицина

Фактор здравје - Спинална мускулна атрофија

Гостин: проф. д-р. Иван Барбов - спец.невролог

Фактор здравје - Цистит

Гостин: д-р Маја Софрониевска Главинов, спец. хирург уролог

Фактор здравје - Дермолипектомија

Гостин: д-р Маре Стевковска, спец. по пластична хирургија

Фактор здравје - Дијабетична нефропатија

Гостин: проф. д-р Гоце Спасовски-суп.спец. нефролог

Фактор здравје - Вратна спондилоза

Гостин: д-р Лејла Манчев, спец. физијатар

Фактор здравје - Синдром на хроничен замор

Гостин: д-р Филип Дракалски, доктор по општа медицина

Фактор здравје - Остеопороза

Гостин: д-р. Катерина Адамова - суп.спец. ендокринолог