Новинар: Енџи Николоска

Приватните превозници на протест на „Илинденска“, град Скопје апелира да се откажат од блокадите

Денеска, во раните утрински часови беа паркирани двесте автобуси на приватните превозници на булеварот „Илинден“ односно крајните ленти-од крстосницата кај ...

Приватните превозници на протест на „Илинденска“, Град Скопје апелира да се откажат од блокадите

Со  делумна блокада на булеварот „Илинден“  приватните превозници на „Слобода превоз“ и „Мак-експрес“  протестираат поради незадоволство ...

Приватни превозници - утре блокада на „Илинденска“

Војната на релација приватни превозници-ЈСП-Град Скопје продолжи и денеска. Кулминираше со раскинување на договорот од страна на Град Скопје со „Слобода ...

Во петок продолжуваат блокадите на приватните превозници

Протестот на приватните превозници на стенд бај до утре. Веќе во петок најавија масовен протест на скопските улици. Превозниците деновиве кројат план за договор. ...

Протестот на приватните превозници на „стенд бај“ до утре, во петок повторно на улица

Протестот на приватните превозници до утре ставен во мирување.  Денеска ќе имаат средби за можни решенија, а во петок се враќаат на улица. Бараат исплата на ...

Протест на приватните превозници, градот парализиран

Без решение и по остварената средба во ЈСП, помеѓу претставници на приватниот превоз и Управниот одбор на ЈСП велат од претставниците од приватниот  превоз. ...

Војна меѓу приватните превозници и јавното сообраќајно претпријатие утре ќе го парализира главниот град

Војна меѓу приватните превозници и Јавното сообраќајно претпријатие утре ќе го парализира главниот град.  Состојбата со јавниот превоз е алармантна - и денеска ...

Прва успешна трансплатација на црн дроб во Македонија

60 годишниот пациентот кому му беше трансплатиран црн дроб за прв пат во Македонија е добар, велат за ТВ24 од Дигестивната клиника.  Тој бил екстубиран за неколку ...

Приватните автобуски превозници сѐ уште не сообраќаат

Веќе шести ден приватните превозници не сообраќаат поради неисплатениот долг од Јавното сообраќајно претпријатие. Бараат средба со раковоството на компанијата ...