Новинар: Александра Филиповска

Антикорупциската комисија идната недела ќе решава дали ќе покрене иницијативи за можни злоупотреби на буџетски пари во два случаја

Антикорупциската комисија идната недела ќе решава далиу ќе покрене иницијативи за можни злоупотреби на буџетски пари за тендерите за време на пандемијата кои ги ...

Хајредини: Во време на криза не е време за нови давачки, туку владата треба да почне да штеди

Да се дига толкава прашина со такви најави и популизам за да се соберат 54 милиони евра во буџетот, што е само еден процент од расходите во буџетот е нелогично и ...

Трендафилов: Синдикалната кошничка за јули е 47 000 денари, над 7000 повеќе од јуни

Синдикалната минимална кошничка за јули ќе биде 47 000 денари, најавуваат од Синдикатот за ТВ 24. За еден месец зголема за над 7000 денари, за една година 12 000. За нив ...

Треновски во интервју за тв 24: Да се внимава со даночната реформа да не се предизвикаат контраефекти

Министерството за финансии да излезе со конкретни пресметки колку пари во буџетот планира да се соберат со даночната реформа - вели во интервју за тв 24 ...

Ангелоски: Во време на криза даночната реформа ќе биде дополнителен товар

Прашање е дали стопанството може да издржи дополнителен товар во овие кризни времиња- вели во разговор за ТВ 24 Трајан Ангелоски претседател на ССК. Тој потврдрди ...

Гацов: „Да се биде внимателен со покачувањето на платите“

- „Колкав ќе биде цехот од кризата никој не знае, но тоа може да го платиме со зголемување на даноците“ - вели во интервју за ТВ 24 даночниот експерт Павле ...

Поради енергетската криза дел од европските економии со сериозни мерки за штедење

Европа со кризен план на големо се спрема за штедење струја и гас. Македонија до сега нема ниту една мерка на хартија, ниту пак препорака и апел до институциите и ...

Ревизија: Најмалку 18,6 милиони евра за ковид тестови завршиле на сметките на приватнте клиники

18,6 милиони евра минимум толку пари се одлеале од џебот на граѓаните за ковид-тестови по приватни клиники, за две пандемиски години. И тоа само затоа што државата не ...

Економска и енергетска криза

Eнергетската криза ќе се решава со апели за штедење на струја. Цената на огревното дрво кое стигна до 5.000 денари за кубик и на пелетите кои енормно поскапеа- со ...

Зголемени камати за кредити

За 1,25 проценти во просек се зголемени каматитите на сите кредити од станбени, потрошувачки до тие на кредитни картички и негативни салда на тековната сметка- ...