Новинар: Марија Латиновска

Неделен микс - 25.09.2022 година

Светска премиера на “Кајмак“ со потпис на режисерот Манчевски

Безмилосна критика на малограѓанското лицемерие, воздигнување на индивидуалната слобода - „Кајмак“, нов филм со потпис на Манчевски. Светска премиера во ...

Неделен микс - 16.0.2022

Вечерва и утре град Штип ќе биде домаќин на првиот фестивал за млади пијанисти “Golden piano talents“

Штип денеска и утре ќе биде домаќин на првиот фестивал за млади пијанисти кој има меѓународен карактер. На фестивалот ќе настапат млади пијанисти - победници на ...

Од денеска до 12 септември: Фестивал на книгата

Под мотото „Скопје чита“, од денеска до 12 септември, во комплексот на СЦ „Борис Трајковски“ ќе се одржи првото издание на Фестивалот на книгата. Како што ...

Македонска премиера на „Македонисимо“ на Симон Трпчески со три концерти

Пет години по светската премиера во германскиот град Лудвигсбург, животниот музички проект на Симон Трпчески, „Македонисимо“, конечно ќе се изведе и пред ...

Македонска премиера на „Македонисимо“ на Симон Трпчески со три концерти

Пет години по светската премиера во германскиот град Лудвигсбург, животниот музички проект на Симон Трпчески, „Македонисимо“, конечно ќе се изведе и пред ...

Преставата „Чекална“ вечерва во 20 часот во МКЦ

„Чекална“ е театарска претстава за настаните во македонија по општествените промени што се случуваат и транзицијата во која се наоѓаме со години. ги ...

Филмски фестивал на креативни документарни филмови Македокс

Филмскиот фестивал на креативни документарни филмови Македокс се одржува од 18 до 25 август во Скопје. Четвртото издание на МакеКоПроДокс форумот на 13. ...

Ароести: Создавам музика која ги поврзува народите

„Создавам музика која ги поврзува народите“, вели американската пејачка и композиторка со битолско потекло Сара Ароести, која неодамна настапи на ...