Новинар: Александар Тодески

Контраверзни имиња во комисијата за правосуден испит од 2015

Лидија Неделкова, Иџет Мемети и Јово Вангеловски биле дел од комисијата за правосуден испит во 2015 година, кога со спорни уверенија од Универзитетот на Југоситочна ...

Ковачевски: Црвенковска да ги пријави притисоците во институциите

Земјотрес предизвика скандалозната изјава на претседателката на судскиот совет Павлина Црвенковска - поденсувам оставка, меѓу другото и поради притисоци од ...

ТВ 24 дознава тројца можни кандидати за директор на АНБ:Лукаровски,Милошевски и Ангеловски

Оливер Лукаровски, Зарко Милошевски и Зоран Ангеловски се имињата кои се во трка за шеф на Агенцијата за национална безбедност, дознава неофицијално ТВ 24. За ...

Кудрјаков стои во Централниот регистар на Бучим, од фирмата велат дека е разрешен

Директорот на Бучим Димитирј Кудрјаков, за кој ТВ 24 веќе објави дека е ставен на црната листа на САД како осомничен за руско влијание и коруптивни шеми во ...

Опозицијата бара одговорност за случајот Онишченко, власта тактизира, истрагата уште не покажува резултати

Опозицијата бара одговорност за случајот Онишченко, власта тактизира. Истрагата тапка во место – во кој дел од синџирот на релација АНБ – Влада се направија ...

Скандал „Онишченко“ – кога Владата ќе му го одземе државјанството?

До каде е одземањето на државјанството на Олександр Онишченко – премиерот вели на потег се надлежните институции – од Владата не знаат кои се. Од МВР децидни ...

Онишченко сакал да отвори банка, а веќе одамна не се бавел со трговија со гас

Украинскиот олигарх Олександр Онишченко имал намера да купи банка во Македонија. За „Слободен печат“ вели дека бизнисот со гас не го интересира, но сега се ...

Димовски од АНБ ќе „лета“ за Париз

На столчето на Виктор Димовски во АНБ за 24 дена ќе седне друг човек. Премиерот Димитар Ковачевски ќе го најде заменикот. Вели дека заминување на првиот човек на ...

Во Собранието тајно сниман првиот човек на Агенцијата за безбедност Виктор Димовски

Скандал го одложи реферирањето на директорот на АНБ, Виктор Димовски пред Комисијата за надзор над работата на АНБ и АР. Почна да кажува како украинскиот олигарх ...

Безбедносен скандал во Собранието

Отчетот на директорот на Агенцијата за национална безбедност (АНБ), Виктор Димовски, околу случајот со македонското државјанство на Украинецот Онишченко е ...