Новинар: Сунаи Сабриоски

Синдикалците на улица од рани зори - го блокираа влезот на Скопје

Синдикалците излегоа на улици. Преку тричасовна блокада, со барање за линеарно покачување на платите во јавниот сектор за 2.806 денари, ССМ денеска ги повтрори ...

Во понеделник од 7 до 10 часот ќе го блокира влезот на Скопје

Првиот финансиер, Фатмир Бесими доби синдикално столче од ССМ пред матичната зграда. Синдикалците го поканија да седне но не се појави да ги слушне барањата на ...

Сојузот на синдикати на генерален штрајк пред владата

Со 21 столче пред Влада,наменети за владините министри ССМ го продолжи и денес штрајкот. Ги повикаа министрите да седнат на столчињата и да го исполнат ветеното а не ...

Гостување на Дарко Димовски

ССМ на генерален штрајк за повисоки плати

Со 120 столчиња пред законодавниот дом, ССМ симболично го започна генералниот штрајк во јавниот сектор. Побараа итно зголемување на платите од 2.806 денари. Посочија ...

Утре генерален штрајк на ССМ

Од утре стартува генеерален штрајк нa работниците. Откако влaста синдикалците и пред камери си подадоа рака, а ребалансот на буџетот покажа дека владата не го ...

ССМ утре на генерален штрајк, ќе работат 10 проценти од вработените

Синдикалците и власта не се договорија за покачување на платите во јавниот сектор. Од утре стартуваат со генерален штрајк, ќе постават 120 столчиња пред ...

Пет протести пред бугарското Народно собрание за време на дебатата за гласање недоверба на владата на Петков

Денеска пред зградата на Народото Собрание во Софија ќе се оддржат пет протести против бугарската Влада на премиер Кирил Петков, соопштија властите во ...

Регулаторната комисија за енергетика ја одзеде лиценцата на БЕГ

БЕГ остана без лиценца, ќе се бара чаре за парно греење во Скопје. Одлуката ја донесе Регулаторната комисија за што Бислимовски очекува роковите да бидат куси за да ...

Граѓаните на Карпош на нозе - повеќе од 7 години чекаат станови

Околу 30-на граѓани од Карпош денеска повторно ја блокираа улицата „Митрополит Теодосиј Гологанов“. Гневни на советниците во советот на општина Карпош што не ...