Новинар: Искра Опетческа

Продолжувањето на кризната состојба уште виси во Собрание

Продолжувањето на кризната состојба во енергетиката се уште е заглавено во матичната комисија. Спикерот Џафери предупреди дека одлуката мора да се донесе до 28 ...

Пратениците четири дена се расправаат околу енергетската криза

Дали ќе биде продолжен рокот за  кризна состојба на целата територија на државата, заради недостиг на електрична енергија и кризна состојба на подрачјето на ...

Парламентарците дебатираат за кризна состојба

Сите треба да се одговорни во време на криза, рече меѓу другото денеска пратеничката од СДСМ, Марија Георгиевска на третиот ден од расправата по Предлог-одлуката ...

Одлуката за продолжување на кризна состојба во енергетиката во ќор сокак во Собранието

Попусто пратениците го усвоија дневниот ред на 86 седница кога не можат да расправаат по нив а меѓу нив и за Предлог-одлуката за продолжување на енергетската ...

Прекината 86. седница на Собранието, продолжението ќе зависи од работата на собраниските комисии

Денешната 86-та собраниска седница не траеше ниту половина час, бидејќи сѐ уште матичните комисии ја немаат завршено работата за првите четири точки од дневниот ...

Оливер Андонов најавува иницијатива за смена на Мицкоски

Незадоволни членови на ВМРО-ДПМНЕ ќе формираат фракција со крајна цел да го сменат Христијан Мицкоски од претседателската функција на најголемата опозициска ...

Шаќири: Основните училишта може да добијат учебници пред второто полугодие

Учебната година ја почнуваме далеку поподготвени од неколкуте изминати години, учениците од првиот ден ќе имаат учебници и помошни материјали, рече денеска ...

Летниот распуст заврши, учениците се враќаат на настава

Околу 255 илјади основци и средношколци денеска ја почнуваат учебната 2022/2023 година во која наставата, по две пандемиски години, стартува без антиковид-протоколи и ...

Државниот Завод за ревизија утврдил низа неправилности во работењето на партиите

Политичките партии или не водат целосна евиденција или не водат никаква евиденција за тоа како, колку и каде ги трошат парите на нивните членови. Некои од нив пак ...

Дали Собранието ќе продолжи со именување на уставни судии?

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска повикува, претседателот на Собранието, Талат Џафери посакува а пратеничките групи допрва ќе се координираат ...