Новинар: Сандра Спасовска

Четири блок тарифи, границите драстично зголемени новата повисока цена на струјата ќе се знае во среда

Регулаторна го скори тарфиникот, остануваат четирите блока, но значително се зголемуваат границите. Граѓаните кои ќе трошат до 210 киловат часови месечно само во ...

Нов струен шок во најава

48 евра за мегават час е цената по која државни електрани ќе ја продаваат струјата на ЕВН Хоум. Заврши тендерот, а ЕСМ понуди цена која е за 17% повисока од онаа која ...

Утре истекува рокот за поднесување на понуди до ЕВН Хоме

Утре ќе се знае по која цена државни електрани ќе ја продаваат произведената струја на ЕВН кога истекува рокот за поднесување на понуди до Универзалниот ...

Од 1 ви јули нова повисока цена на електричната енергија

За два дена ќе се знае цената на струјата која ќе ја понуди ЕСМ на тендерот на Евн Хоме. Тогаш истекува рокот за поднесување на понуди до универзалниот ...

Владата незадоволна од антикризните мерки кои сама ги донесе

По една недела од воведувањето на старо новата мерка за ограничување на маржите – министерот за економија незадоволен. До следната недела ќе се анализира – ...

Францускиот предлог е во комисијата за надворешни работи на Бугарија

И додека Скопје тактизира, во Софија францускиот предлог и натаму е во Комисијата за надворешни работи, за идни чекори бугарската Влада чека зелено светло од ...

Француски предлог: „Oui или non merci“

Државниот политички врв молчи дали францускиот предлог според кој најголем дел од бугарските барања треба да влезат во преговарачката рамка, а дополнителн и ...

Малишиќ за ТВ 24: Замрзнувањето на маржите нема да предизвика фиксна стабилизација на цените

Владата не само да носи мерки кои се на штета на бизнисот, туку и самата да се откаже од некои приходи за да се најде баланс како за индустријата, така и за граѓаните, ...

Влада: Ќе се затвораат компании кои работат нечесно

Владата во отворена битка со трговците кои печалат на грбот на граѓаните, преку нов закон за заштита на потрошувачи ќе се затвораат компании кои работат со нечесни ...

Минимален пад на цените на одредени производи, зејтинот и макроните поевтинија за 7 денари

По најавите дека со старо новите владини мерки ќе има драстично намалување на цената на дел од основните прехрамбени производи, сликата на терен и денеска ...