Новинар: Горазд Чомовски

Трилинг - За македонско-бугарскиот компромис да биде ефикасен, мора двете страни да се задоволни

Поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ е гостин во вечерашното издание на Трилинг. Тој смета дека „правосудството е голем фактор кој одлучува за тоа ...

Трилинг - Дали и како Бугарите ќе бидат внесени во преамбулата кога ВМРО-ДПМНЕ е против уставни измени?

Дали власта наместо да разговара со партии, ќе се обиде преку поединечни и директни контакти со пратеници да обезбеди мнозинството за уставните промени? Што ако ...

Трилинг - Дали претседателот на Судскиот совет ја релативизира оценката на Агелер?

Кавги и обвинувања помеѓу Црвенковска и Дамева, но дали доволно е објаснет проблемот во јавноста? Дали потпретседателот ја активираше најавената отставка или ...

Трилинг - Бугарските и македонските власти со возобновени непријателски постапки од раниот социјализам

Во новото издание на Трилинг гостуваа Сашо Кокаланов драмски автор, сценарист и поранешен новинар, Дарко Аврамовски директор на Коалиција за правично судење, ...

Трилинг - Дали ќе се паузира целиот процес на преговори со ЕУ, ако не е се завршат уставните измени?

Министерот за надворешни работи - Бујар Османи, Ана Фрицханд - универзитетски професор, Драги Змијанац oд детската амбасада „Меѓаши“ и Крумислав Барзов - ...

Трилинг - Што сто стои зад договорот со „Бенхел и Енка“?

Во Трилинг гостуваат поранешната министерка Мила Царовска, пратеникот Антонио Милошоски, професорката Татјана Алексиќ, а се емитува и дел од неодамнешното ...

Милошоски: Контроверзниот надзор ќе биде верификација на зголемувањето на цената на изградбата на коридорите

Контроверзниот надзор ќе биде верификација на зголемувањето на цената на изградбата на коридорите и тоа не смее да се дозволи вели пратеникот Антонио Милошоски ...

Трилинг - Ќе биде ли хендикеп тоа што опозицијата не е во работната група за уставни измени?

Во новото издание на Трилинг гостуваат Маргарита Цаца Николовска поранешна судијка и член на експертската група за уставни промени, Трајан Ангелоски претседател ...

Урошевиќ: Во Бугарија постојат интелектуалци кои сфаќаат дека македонскиот и бугарскиот јазик се блиски, но не се исти

„Мораме да ги насочиме напорите што побрзо да влеземе во ЕУ. Ако го одолговлекуваме тоа, мислам дека навлегуваме во низа нови опасности“ вели академик Влада ...

Трилинг - Дали Европа е на извесен начин неправедна кон Македонија?

„Мораме да ги насочиме напорите што побрзо да влеземе во ЕУ. Ако го одолговлекуваме тоа, мислам дека навлегуваме во низа нови опасности“ вели академик Влада ...