Новинар: Младен Чадиковски

24 Отворено - Ескалација на протестите против францускиот предлог

Гости се Ида Протуѓер, Александар Кржаловски, Васко Поп петревски и Бранко Геровски.

24 отворено - Ќе го издржат ли граѓаните ценовниот шок од поскапувањата?

Во очекување на утрешната одлука, каква цена на струјата ќе добиеме, блок тарифите како спас или дополнителен удар за граѓаните. Праведна цена или цена што ке ги ...

Како дојде до француски предлог со кој во основа беа бетонирани бугарските позиции во спорот со Македонија?

Македонија и рече не на Франција - предлогот на Макрон за кревање на ветото како непристоен предлог кој можеше да го распарчи и онака поделеното македонско ...

Дали ребалансот на буџетот може да даде одговор на кризата?

Додека светската криза ја јаде македонската економија на берзите е потоп. Пред Македонија е долго топло политичко лето завиткано во обландата на партиските ...

Интервју со Васко Ковачевски

Поделба на блок тарифи во време кога компаниите ги прават последните пресметки за цената на струјата. Домашното производство од година в година се намалува, а ...

Зошто заврши неуспешно средбата на ССМ со Владата?

ССМ е разочаран од денешната средба со Владата. Договор нема ама затоа генерален штрајк ќе има. Претседателот на ССМ Дарко Димовски, по средбата изјави дека ...

Дали од јули ќе се зголеми цената на струјата?

Од 1 јули се најавува нов тарифен модел за цената на струјата. Тие што ќе трошат повеќе, да плаќаат повисока цена. Се размислува за воведување на три или четири ...

Зошто се блокира Собранието?

Во законодавниот дом досега сме виделе речиси се, од исфрлање пратеници, бојкоти, молчење на седници, илјадници амандмани, до насилства и тепачки. Сега имаме и ...

Има ли оправданост во инвестиција тешка околу 700 милиони евра?

Учеството на Македонија во Алекадрополис, економска инвестиција за иднината или политички проект за стратепките интереси на Македонија со Америка и Балканот. Има ...

Кои се успесите и неуспесите во првите сто дена од мандатот на премиерот Ковачевски?

Економска, енергетска, гасна криза. Инфлација, нови задолжувања, протести, аналитичарите велат дека првите сто дена на владата предводена од Ковачевски беа полни ...