Новинар: Сеад Ризвановиќ

Св. Кирил и Методиј, Св. Климент, Св. Наум и цар Самоил ќе се честуваат заедно со Бугарија

Министерството за надворешни работи конечно ги објави препораките на заедничката комисија за историски прашања кои се усвоени на меѓувладина седница уште во 2019 ...

ОН со порака: Бугарија да дозволи регистрација на македонските здруженија

Бугарија има обврска да ги почитува правата на малцинствата и да осигура дека никој нема да биде дискриминиран врз основа на нивниот слободно избран идентитет, ...

Милков контра Османи за бугарскиот конзул

Иако македонското министерство за надворешни работи излезе со став дека бугарскиот конзул немал право да биде присутен за време на увидот на Комисијата за ...

Лазаров: Прекршени повеќе закони со непродолжувањето на договорите медицинските работници

Ќе останат ли македонските болници без специјалисти и друг персонал после одлуката на министерството за здравство да не ги продолжат договорите на над сто ...

Пендаровски, Петровска и Османи на самитот на НАТО во Мадрид

Примањето на Шведска и на Финска во НАТО е директен одговор на рускиот претседател Путин дека неговата стратегија нема да успее и тоа ќе покаже дека алијансата ...

Гостување на Атанас Козарев