Новинар: Виолета Кожинкова

Цените на храната рушат рекорди, институциите си ја префрлаат топката

Има ли кој да ги заштити граѓаните во лудилото со растот на цените? Додека институциите си ја префрлаат топката едни на други, се излегува со попразни торби од ...

Цените растат, а производителите на млеко се жалат дека откупната цена на млекото не ги покрива ни основните трошоци

Цените на млекото и млечните производи во маркетите стануваат недостижни, а откупната цена на млекото од производителите стагнира. Цената е ниска, растот на ...

Африканската свинска чума се заканува да збрише околу десет проценти од вкупниот свински фонд во државата

Африканската свинска чума се заканува да збрише околу десет проценти од вкупниот свински фонд во државата. Од првиот случај во делчевско Драмче на почетокот од ...

Ужасот на македонското здравство: Не постои слободен термин за магнетна резонанца

До Нова година тешко до термин за магнетна резонанца на државно. Според „Мој термин“ нема можност за снимање во ниту една од јавните здравствени установи во ...

Ќе продолжи изградбата на штипската клиничка болница

Како што минатата недела објави ТВ 24, државата, по повлекувањето на кредиторот, засега сама ќе ја продолжи изградбата на новата болница во Штип. Со последниот ...

Изведувачот на штипската клиничка болница се спаси од стечај

Изведувачот на штипската клиничка болница „Интракат“ се спаси од стечај откако штипски „Бетон“ се откажа од каматите и се согласи долгот од два милиони ...

Протест на жителите на неколку села од малешевијата

Да им се остават свињите во семејните фарми, преку протест побараа жителите на неколку села од Малешевијата. Велат дека ветринарните инспектори им донеле Решенија ...

Јорданов: Високите сметки за струја и нафта, може наставниците да ги остават без плата

Сметките за струја и нафта во грејната сезона ќе ги блокираат сметките на училиштата. Бидејќи цените постојано одат нагоре реално е трошоците да ја надминат и ...

Нема старт на изградбата на домот за стари лица во Кочани

Пари за изградба на Домот за стари лица во Кочани има само на хартија. Кризата ги скрати средствата. Иако неговата изградба е влезена во Програмата за изградба на ...

Општина Кочани за 30 проценти го намали уличното осветлување

Високите сметки за струја ги натераа и општините да штедат. Намалено е уличното осветлување во речиси сите општини. Во функција се секое второ или трето сијалично ...