Новинар: Ване Трајков

Судот да биде поагилен за прекршоци на дивите автотакси превзоници побараа сообраќајните локални инспектори

Судот да биде поагилен за прекршоци на дивите автотакси превзоници. Вака побараа сообраќајните локални инспектори кои велат дека за одредени прекршоци пред се од ...

Лицата со попречености бараат поголема култура од учесниците во сообраќајот во Струмица

Лицата со попречености бараат поголема култура од учесниците во сообраќајот. Како што тврдат, се поизразена е состојбата со узурпирани пристапни рампи и паркинг ...

Конче и Дорјан бараат помош за развој на доброволното пожарникарство

Поголема поддршка од државата за да заживее и развива доброволното пожарникарство во места за кои што професионалните противпожарни единици им треба време да ...

Поднесен предлог за поведување дицисплинска постапка против негувателките во градинката во Гевгелија

Десетмесечното бебе во гевгелиската градинка било повредно при пад во игра со останатите деца. Гребнатинките биле веднаш санирани од страна на негувателите ...

Има или не брутално насилство врз десетмесечно бебе во гевгелиска градинка?

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ обвини дека во гевгелиска градинка имало брутално насилство врз десетмеечно бебе, а првиот човек на градинаката сакала да го забоштои ...

Трибина во Дојран за состојбите и предизвиците со квалитетот на езерото

Да се прават редовни месечни анализи на квалитетот на водата на Дојранското езеро со земање примероци од повеќе локации. Анализите да посеопфатни, а не само во ...

Земјоделците бараат откупни центри и капацитети за празот од стурмичко

Поголеми цени но и откупно преработувачки капацитет. Ова се барањата на производителите на праз од населеното место Градашорци кое се смета за најголем ...

Во Струмица саем за вмрежување на бизнисмени и млади невработени

Неформален саем за вработување организираше Центарот за анализи Новус од Струмица кој на едно место собра бизнисмени но и млади невработени. Преку панел дискусии ...

Земјоделците од струмичко негираат нивите што не ги работат да ги даваат под закуп на државата

Нереална и неостварлива е идејата на државата необработеното приватно замјиште да го издава под закуп. Премногу дилеми и нејаснотии предизвика најавата дека ...

Преставки кај струмичкиот правобранител за надоместокот за пренос и дистрибуција

Се поголем е бројот на струмичани кои реагираат до обдусманот за висината на надоместокот за пренос и дистрибуција на електрична енергија. Од канцеларијата во ...