Новинар: Мишко Иванов

Парното од август поскапува за 14,18%

Цената на парното во Северна Македонија ќе рипне за 14,18%. Ваквата одлука за топлинската енергија ја донесе денеска регулаторната комисија за енергетика. Новата ...

Гостин во дневникот, Никола Поповски - поранешен министер за надворешни работи

Попоски говори за новите амбасадорите кои заминуваат на мисија, за Францускиот предлог, како и за тоа дали Македонија навистина започна преговори со ЕУ.

Гостин во дневникот Митко Андреевски, енергетски консултант

Oд 1 август во државава ќе се прогласи нова енергетска криза, официјално за спас на грејната сезона. Надлежните постојано уверуваат дека се мобилизираат за тешките ...

Јакимовски: ВМРО-ДПМНЕ му асистира на СДСМ во предавството на Македонија

Власта не прави фарса со францускиот предлог, напротив таа е јасна прифаќа се. Фарсата е кај опозицијата односно кај ВМРО-ДПМНЕ која се задскрива зад рефрендумот и ...

Јачева-Улчар: Ако чист е македонскиот јазик, зашто се сите додавки во унилатералната изјава

Ако е чист македонскиот јазик како што велат, зашто се сите додавки во унилатералната изјава, вели за ТВ 24 Елка Јачева Улчар од Институт за македонски јазик, ...

Научните работници против унилатералната изјава

Научните работници го кренаа гласот против унилатералната изјава за македонскиот јазик за која велат дека воопшто не се базира врз научни факти.

Тема на ТВ 24: „Парите“ ќе станат “скапи“

Откако се изедначи со еврото, два дена по ред се намалува вредноста на американскиот долар. Војната во Украина го лизна еврото. Дома Народната банка направи повеќе ...

Марковска за ТВ 24: Европската иднина е далеку за Македонија

Европската иднина е далеку за Македонија вели поранешната пратеничка Ѓулистана Марковска за ТВ 24. Според неа, со ваков договор Македонија ќе мора да ги исполни ...