Новинар: Душица Мрѓа

На 17 август истекува рокот кога треба да се објават сите досегашни усвоени препораки од историската комисија

Препораките за промена на учебниците со фокус на учебникот за седмо одделение каде се изучува за Самоиловата држава, а што Владата презеде обврска да го достави на ...

Уставни измени: Ковачевски опипува пулс кај опозициските пратеници, Мицкоски тврди дека му се верни

Трката по пратенички гласови за уставните измени стратуваше. Официјално сите на одмор, неофицијално власта работи на опипување на пулсот и како што велат мапирање ...

Анкета на ВМРО-ДПМНЕ: Двојна предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ објави анкета, која за нив ја изработила агенцијата ИПСОС во периодот  од 01 до 18 јули 2022 година на терен на 1.014 испитаници. Според податоците што ги ...

Референдум: Власта и опозицијaта со обвинувања - „Кој се плаши, а кој прави фарса“?

Христијан Мицкоски во консултации како да го формулира референдумското прашање, за власта да не може да ја отфрли иницијативата уште на првиот чекор. Во фокусот ...

Мицкоски: Можно е Софија да се откаже од уставните измени за рамката да стане официјална

Граѓаните на референдум да кажат дали ја прифаќаат преговарчката рамка за преговори со ЕУ,  ова е прашањето на кое планира Христијан Мицкоски да одговарат ...

Ќе го сопне ли власта референдумот на Мицкоски уште на првиот чекор?

Референдумот што го заговара Христиијан Мицкоски во четврток пред Извршниот комитет на партијата, додтогаш според партиските извори се очекувата да завршат ...

Референдум: Извештаите на меѓувладините комисии меѓу Скопје и Софија надвор од преговарачката рамка

Граѓаните да го имат последниот збор и на референдум да кажат дали дават подддршка за преговори со ЕУ, ако во преговарачката трамка стои дека ќе бидат услов, ...

Вувузели, запален францускиот предлог и европско знаме-стартуваше собранинската дебата

Вувузели за премиерот и пратениците од власта, неколкупати скинат, но и запален францускиот предлог, евроспкото знаме, транспаренти со: „Ултиматум-не ...

24 анализа - Како критиката и револтот на граѓаните прераснаа во насилство?

Како критиката и револтот на граѓаните прерасна во насилство? Седница засега нема да има за предлогот, туку тоа ќе биде следната недела. Гости се Зоран ...