Телевизија 24

Македонија

Најнови вести


Забраната и посебниот режим на движење на граѓаните во временски период од 20 часот до 5 часот наредниот ден, што беше воведена на 6 април завршува денеска.

Од Комисијата за заразни болести вчера за МИА информ...

Спорт

Најнови вести


Потврден новиот формат на Лигата на шампионите

Членовите на Извршниот комитет на УЕФА едногласно гласаа за промена на форматот на Лигата на шампионите и почнувајќи од сезоната 2024/25, во најсилното европско к...

Ви го претставуваме нашиот 24h тим! Прочитајте повеќе информации за нас!

За Нас

Култура

Најнови вести


На Деновите на македонската книга што се одржаа во Московскиот дом на националностите во рамки на проектот „Читаj jа Македониjа!”, иницијаторот на проектот Олга Панкина ја претстави книгата „Послание...

Слобода на медиуми

Најнови вести


Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во координација со Министерството за здравство, минатата недела спроведоа акција за пријавување на новинари ...


Петтиот пакет антикризни мерки усвоен, кога и кој прв ќе добие дел од финансиската помош? За фирмите државата нуди бескаматни кредити за исплата на плати. Ќе има ли интерес во услови кога стопанството е на респиратор?...


Има ли полошо од тоа да бидеш повикан на свадба кај бившиот? Има, доколку си повикан на три свадби истовремено и на сите три да бидеш примерен статист, без да се надеваш дека на една од нив ќе ти се случи неочекувана ...


Последните 10 години славниот русин Дмитриј Нагиев работи 24/7, но сето тоа се менува откако ќе биде ставен во карантин. Постојаните промени на студија, локации за снимање, градови, претстави - е ставено во мирување. ...