14.12.2017 - 09:49
Грција денеска повторно е блокирана поради генерален штрајк на синдикатите во земјата против економските мерки и социјалните реформи. Поради штрајкот...
13.12.2017 - 13:47
Турскиот министер за надворешни работи Мевлут Чавушоглу денеска го повика светот да го признае источен Ерусалим за палестински главен град. Повикот...
13.12.2017 - 13:41
Над 300 бегалци властите во Грција префрлија  од островите во континенталниот дел на земјата. Дислоцирањето им е во рамки на напорите на грчките...
13.12.2017 - 09:56
Меѓународниот суд во Хаг денеска ќе расправа по жалбата на тужителот за првостепената ослободителна пресуда за Воислав Шешељ. Хашкото обвинителство...
12.12.2017 - 17:52
Снежното невреме низ поголемиот дел од Европа предизвика проблеми во сообраќајот. Бурата го блокираше патниот и железничкиот сообраќај, а затворени...
12.12.2017 - 13:17
Мешовитиот комитет за сукцесија, составен од претставници на Македонија, Србија, Словенија, Хрватска и Босна и Херцеговина, утре ќе одржат состанок...
12.12.2017 - 12:55
Србија и Црна Гора отвораат нови поглавја од преговорите за членство во Европската унија. Црна Гора, која ги започна преговорите  во 2012 година...
12.12.2017 - 11:08
Република Македонија и Република Косово имаат позитивни и конструктивни билатерални односи и соработка на сите нивоа, без отворени прашања. Посета на...