13.03.2017 - 13:39
Властите во Велика Британија објавија дека компанијата „Амазон“ има зелено светло за почеток на тестирањето на услугите за доставување на стока со...
07.03.2017 - 10:39
Шпанскиот гитарист од почетокот на 20-от век, Франциско Ратега во 1902 година ја компонирал мелодијата „Гран Валс“ за која не ни можел да претпостави...
06.03.2017 - 09:52
Најпопуларната социјална мрежа во светот Фејсбук започна со тестирање на опцијата „дислајк“, која сепак нема да биде можна на статусите и објавите,...
02.03.2017 - 10:18
Фејсбук најави нова алатка за  превенција на самоубиства, вклучувајќи и нова опција  со која корисниците ќе можат да пријават лица кои...
21.02.2017 - 17:30
Основачот на Фејсбук, Марк Цукерберг откри дека планира содржините објавени на оваа социјална мрежа да ги контролира со помош на вештачката...
20.02.2017 - 15:42
Мобилниот телефон „Нокиа 3310” којшто има култен стату се враќа на пазарот. Претставена е пред 17 години и спаѓа во најпродаваните телефони на сите...
11.02.2017 - 15:16
Производителите на мобилни телефони, и тоа оние најпознатите, ги зафати права епидемија на проблемите со батериите. По целосниот пропаст на најновиот...
24.01.2017 - 14:24
Компанијата Самсунг соопшти дека проблемите во производството на батериите и недостатоците во дизајнот на телефонот се причина за „срамниот и скап“...