14.05.2017 - 12:39
Од кибер нападот нападот што почна во петокот погодени се над 200.000 фирми и поединци во 150 држави, изјави шефот на Европол Роб Вајнврајт.  ...
13.05.2017 - 11:19
Најголемата европска компанија, специјализирана за разработка на антивирусен софтвер „Касперски Лаб“ регистрирала вчера 45 илјади хакерски напади во...
10.05.2017 - 19:56
Сеавус и Сеавус инкубатор втора година по ред организираа конференција посветена на иновациите и технологијата. Како што велат од компанијата, целта...
16.04.2017 - 12:42
Еден од твориците на интернетот и персоналниот компјутер, Роберт Тејлор, почина во 85-та година од животот во Сан Франциско. Тејлор боледувал од...
13.04.2017 - 13:03
Едно ново истражување спроведено од Холи Шакја од Калифорнискиот универзитет и Николас Кристакис од Јејл покажа дека секојдневното користење на...
10.04.2017 - 10:09
Фејсбук воведе нова опција која на корисниците ќе им овозоможи да ги препознаат лажните вести и погрешните информации кои се шират на оваа социјална...
10.04.2017 - 08:55
Јутјуб ја ограничува заработката на оние чии канали имаат помалку од 10.000 прегледи, објави на официјалниот блог овој популарен америкаски веб -...
06.04.2017 - 09:53
Откако е откриено дека огласите на владините институции во Велика Британија, големите компании и познатите брендови, на „Јутјуб“ се прикажувани со...