03.07.2017 - 11:45
Лајкамобајл, најголемиот мобилен виртуелен оператор во светот, веќе една година е активен во Македонија. Од своето основање во 2006 година,...
27.06.2017 - 11:28
Европската унија го казни Гугл со 2,42 милијарди евра поради искористување на доминантната положба на пазарот.  Компанијата е казнета поради...
19.06.2017 - 13:00
Со над два милиони апликации во „Гугл Плеј Стор“, наоѓањето добри програми е предизвик. За таа цел, Гугл има намера да им помогне на корисниците на...
04.06.2017 - 15:02
Една од атракциите на овогодишниот Меѓународен економски форум во Санкт Петербург, е исложениот робот со кого посетителите на манифестацијата можат...
31.05.2017 - 11:33
iStyle повторно ја отвара својата Apple premium reseller  продавница, по реновирањето во Скопје City Mall, на 1 Јуни во 10:00 часот, нудејќи на...
17.05.2017 - 09:01
Во Македонија се регистрирани 1.440.000 корисници на интернет или 68,5 проценти од населението, а милион се приклучени на социјалната мрежа Фејсбук,...
14.05.2017 - 12:39
Од кибер нападот нападот што почна во петокот погодени се над 200.000 фирми и поединци во 150 држави, изјави шефот на Европол Роб Вајнврајт.  ...
13.05.2017 - 11:19
Најголемата европска компанија, специјализирана за разработка на антивирусен софтвер „Касперски Лаб“ регистрирала вчера 45 илјади хакерски напади во...