10.11.2017 - 20:14
Втората светска војна изгледа дека беше вистинско решение за популарниот серијал видео игри „Call of Duty“ , чие ново продолжение за само три дена...
03.11.2017 - 13:20
Популараната апликација за комуникација Вотсап (WhatsApp) падна и голем број корисници се жалат дека имаат проблемми со испраќањето пораки. „...
31.10.2017 - 12:43
Бројот на корисниците на мобилна телефонија во Македонија годинава за разлика од лани бележи мал пораст и изнесува 95,2 процента. Корисниците на...
28.10.2017 - 12:44
Пукањето на дисплејот од мобилните уреди е минато затоа што британски научници изумија евтин, флексибилен дисплеј од сребро и графен. Научниците од...
24.10.2017 - 17:40
Како дел од Star Experience турнејата, Road Show тимот на Mercedes-Benz ја посети и Македонија, а ние имавме можност нешто да научиме, но и да...
23.10.2017 - 08:34
Во Македонија интернет користат 1.503.000 луѓе или 72,2 отсто од населението, а милион се приклучени на социјалната мрежа Фејсбук, покажуваат...
19.10.2017 - 12:30
WhatsApp ги здружи силите со„ Google Maps“ и „Facebook“ со што им овозможи на корисниците опција да споделат локација во реално време. Оваа опција од...
13.10.2017 - 09:29
Бетонот е најчесто користен материјал за градење затоа што е релативно евтин, лесно се ракува, има долг век на употреба и е доста отпорен на...