31.01.2017 - 16:16
Македонија останува закована во групата на делумно слободни земји и нема поместување. „Фридом хаус“ наведува дека состојбата на Балканот се влошила...
11.01.2017 - 17:16
Нема видливи активности во насока на остварување на итните реформски приоритети кои се однесуваат на медиумите, забележуваат од граѓанскиот сектор....
15.12.2016 - 18:57
Македонија меѓу најниско рангираните земји во регионот за минатата година по однос на индексот за клиентелизам во медиумите покажуваат истражувањата...
01.12.2016 - 18:38
Наместо за информирање на народот за изборната кампања партиитге ги искористуваат медиумите за пропаганда. Здружението за медиуми Советот за етика и...
24.11.2016 - 18:14
Новинарството е до таа мера „загадено“ што може да се спореди со загадениот воздух со огромно количество недозволени честички ПМ10, вели Младен...
21.11.2016 - 09:14
Советот за етика во медиумите (СЕММ) апелира за целосна професионална одговорност во новинарството, промовирање партиципаторен политички процес и...
18.11.2016 - 17:57
Македонија и официјално доби коалиција за медиумска писменост во која членуваат поголем број на медиуми кои преку разни проекти ќе и помогнат на...
29.10.2016 - 15:21
Привремената Комисија за следење на медиумското претставување, со три гласа „за“ и два против, предложи поведување прекршочни постапки против...