26.05.2017 - 13:20
Александар Димитриевски е добитник на првата награда за истражувачко новинарство во 2016 година што ја доделува Европската унија. Тој е награден за...
14.05.2017 - 10:51
„Има систематска негрижа од институциите за тоа дали новинарите имаат услови за работа. Дел од институциите изминативе години систематски...
13.05.2017 - 18:11
Поранешната  косовска новинарка, Арбана Џара, која неделава се приклучи на Демократската партија на Косово , е физички  нападната пред...
03.05.2017 - 16:04
Со осуда за нападите врз новинарите во законодавниот дом, се одбележа светскиот ден на слободата на медиумите.   Евроамбасадорот Жбогар бара...
27.04.2017 - 14:57
„Утрински весник“ и официјално згаснува, ова им било соопштено на новинарите од медиумот. Вработените на состанокот биле известени дека од понеделник...
26.04.2017 - 17:05
Во сабота ќе излезе последното издание на „Утриснски весник“, такви се очекувањата на дел од вработените во медиумот. Официјална потврда од...
25.04.2017 - 14:25
Медиумите кои ги кршат етичките стандарди треба да бидат казнувани за да се постигне професионално и избалансирано новинарство, сметаат од Центарот...
21.04.2017 - 14:56
Менаџментот на „Медиа принт Македонија“ ги одби барањата на синдикатот на новинарите вработени во весниците кои бараа да се сретнат со директорите во...