20.11.2017 - 16:03
Еден од поголемите проблеми кои произлегуваат од предлог законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги е можноста за фаворизација на одредени...
03.11.2017 - 17:23
Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ со најголем обем на рекламирање во вториот круг од локалните избори, покажуваат податоците од мониторингот на...
20.09.2017 - 16:45
Телевизијата се уште е главен информатор за политичките случувања, но се зголемува и бројот на граѓани кои за политиката се информираат преку...
19.09.2017 - 10:16
Советот за етика во медиумите најостро ги осудува сите облици на физички пресметки во кои се инволвирани новинари и апелира на воздржаност и смирени...
13.09.2017 - 12:36
Новинарите од денеска ќе можат да добиваат бесплатни информации од Централниот регистар, но во барањата ќе мораат да наведат на какво истражување...
05.09.2017 - 17:01
Агенцијата за аудио и аудиовизуени медиумски услуги не е вклучена во изготвувањето на новите измени на законот за медиуми, но директорот Трајчевски...
04.09.2017 - 17:01
Новиот предлог - закон со кој се регулира работата на медиумите е скроен. Министерството за информатичко општество го стави на хартија, предлог...
22.08.2017 - 18:57
Радиодифузерите во вестите генерално ги почитуваат професионалните новинарски стандарди, покажува првиот десет дневен извештај од медиумското...