22.01.2018 - 15:12
Не сум сторила тероризам, не сум ја загрозила безбедноста на македонскиот народ. Повреден е законот и уставот со моето апсење“, рече...
22.01.2018 - 14:09
Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со амбасадорите на земјите - членки на Европската унија во Република Македонија. Од...
22.01.2018 - 14:06
Прилепскиот Дом за стари лица „Киро Крстески – Платник“ до Основното јавно обвинителство поднесе кривични пријави против поранешниот градоначалникот...
22.01.2018 - 13:17
Владата на Република Македонија работи на анализа и консулатации за предлозите на медијаторот Метју Нимиц за решение на прашањето за  името. „...
22.01.2018 - 13:01
Градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Наумоски во врска со бојкотот на наставата од второ полугодие од страна на родители на деца од 2А...
22.01.2018 - 12:17
Комисија од министерството за здравство ќе го истражува случајот со смртта на 31-годишната родилка од Кичево која почина за време на породувањето во...
22.01.2018 - 12:10
Новинарите работат во небезбедни услови и постојано се соочуваат со притисоци, ова се заклучоците во извештајот на здружението на новинари на...
22.01.2018 - 12:04
Заврши тринеделниот зимски распуст. За околу 270 илјади основци и средношколци  почнува второто полугодие  кога  ќе треба да се...