21.11.2016 - 13:33
Евентуалните изборни нерегуларности ќе ги следи и посебна Комисија која беше формирана од страна на Јавниот обвинител на Република Македонија во март...
09.03.2016 - 08:33
По вчерашната жестока собраниска дебата меѓу пратениците од власта и опозицијата за екстерното тестирање на својот препознатлив начин коментираше...
04.05.2014 - 15:56
Управниот Суд ја потврди одлуката на Државната изборна комисија – нема прегласување на избирачките места за кои ДПА и ГРОМ посочија на нерегуларности...
03.05.2014 - 13:45
Али Ахмети и ДУИ продолжуваат со измами, но нивните ветувања се многу плитки за да ги измамат Албанците дека од нив зависат политичките процеси,...
30.04.2014 - 21:02
Централниот одбор на СДСМ најверојатно вечерва ја потврдува одлуката на Извршниот - пратениците да не ги прифатат мандатите, но Зоран Заев и Радмила...
30.04.2014 - 19:08
Државната изборна комисија ги отфрли сите 12 приговори доставени од политичките партии за предвремените парламентарни избори – два на ДУИ, четири на...
30.04.2014 - 16:30
Доколку партиите не ги оправдаат минусите на сметките од финансирањето на кампањите, ќе се разгорат сомнежите за коруптивно однесување, велат...
30.04.2014 - 16:24
Демократската унија за интеграција бара да се повтори гласањето во трите изборни единици за избор на пратеник од дијаспората, поради како што рече...