16.03.2018 - 19:32
Собранието е важно да оди напред во својата агенда и да се фокусира на потребните реформи, кои сите партии рекоа дека ќе ги поддржат во насока на...
16.03.2018 - 19:28
По донесувањето на Законот за јазиците, Али Ахмети денеска  го свика највисокиот партиски орган – централното претседателство. Од партијата...
16.03.2018 - 19:05
  Претседателот на Алијансата за Албанците Зијадин Села го осуди пуштање на слобода на Бобан Илиќ, кој беше обвинет за смртта на четиригодишниот...
16.03.2018 - 19:01
Четворица јавни обвинители од Јавното обвинителство реагираат на одлуката Бобан Илиќ обвинет за смртта на малиот Алмир Алиу од Куманово, да не...
16.03.2018 - 18:49
Почнуваат разговори за зголемување на парламентарното мнозинство што пратично ќе доведе и до реконструкција на Владата. Кој ќе си оди, а кој ќе...
16.03.2018 - 18:46
Нема услови за попис на населението во скоро време. Конечно пребројување може да се очекува во 2020, односно 2021 година, кога  ќе прават и...
16.03.2018 - 18:11
Концентрации на тешки метали над дозволените граници во црниот дроб на дивечот, покажaла анализата на Агенцијата за храна и ветеринарство која се...
16.03.2018 - 18:04
Импровизирани шанкови, збиени лежалки, тезги и концесии кои се делат од ракав, е состојбата со плажите во Охрид секое лето. Концесионерите кои...