21.12.2017 - 12:10
За 23 пати се намалува цената на државното градежно земјиште во 58 општини. Цената ќе биде фиксна -70 денари но ќе важи само за дооформување на...
20.12.2017 - 17:38
Политичката гриза годинава удри врз туризмот и не ги исполни очекувањата на хотелиерите. Секојдневните земјотреси летоска исто така ги исплашија...
20.12.2017 - 17:30
Што ја кочи македонската економија и што државата може да направи за да го зголеми економскиот раст, во МАНУ дебатираа академици, економски експерти...
20.12.2017 - 14:09
Компанијата Хорват за противпожарни услуги и производи за заштитна опрема го комплетираше своето целосно ребрендирање со ново име Аrmor+ под кое...
20.12.2017 - 12:26
Бизнисот во Македонија мора да се ослободи од стегите на политиката, а државата да работи на забрзан економски раст - ова се главните препораки кои...
20.12.2017 - 11:13
Владата на синоќешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за поднесување на Апликација за инвестициски грант за изградба на Автопат А2...
19.12.2017 - 17:39
Плата од 56.000 денари за советник во М-НАВП (Македонска Навигација), 36 855 денари за  државен советник за здравствен менаџмент и ...
19.12.2017 - 17:37
Зголемувањето на старосната граница за пензионирање на 67 години, и растот на придонесите, не се решение за да се надминат проблемите во ПИОМ. Според...