28.12.2017 - 14:08
Словенија има највисока просечна плата во регионот, а најниска Македонија. Просечната плата во октомври годинава во Словенија изнесува 1.056 евра,...
27.12.2017 - 17:08
По три месеци јавна дебата Владата ги финализираше мерките за економски раст. Програмата опфаќа три столба. Македонските и странските инвеститори ќе...
26.12.2017 - 17:22
Доцнењето на изградбата на автопатот Кичево – Охрид ќе се одрази врз стопанството, а дополнителните средства што за оваа намена ќе бидат одвоени, ќе...
25.12.2017 - 17:26
Малопродажните цени на бензините и дизелот од ноќеска на полноќ се зголемуваат за еден денар, додека екстра лесното масло за домаќинство за еден...
25.12.2017 - 17:25
Наместо во во енергетски капацитети, милиони евра од ЕЛЕМ требало да се одлеат за проекти кои не се поврзани со енергетиката. Според информациите кои...
25.12.2017 - 17:19
Собранието го разреши Дејан Бошковски од позицијата член на Регулаторна комисија. Предлогот дојде од Владата, зашто спорно е како тој воопшто бил...
25.12.2017 - 17:17
Ќе чини ли изградбата на автопатот Кичево-Охрид половина милијарда евра? Владата и кинеската Синохидро пресметуваат уште колку пари се потребни за да...
25.12.2017 - 11:56
Производителите на органска храна уште денеска можат да поднесуваат барања за субвенции од годинашната програма за директни плаќања. Апликациите се...