02.01.2018 - 17:17
Во пресрет на Божик граѓаните растрчани по намирници велат цените се релативни, за дел се поскапени за останатите исти, кој колку што може да си...
01.01.2018 - 17:15
Граѓаните уште за оваа година ќе треба да поднесат годишна даночна пријава на шалтерите на Уравата за јавни приходи. За приходите кои ќе ги остварат...
31.12.2017 - 17:48
За најдонатори на годината, граѓаните едногласно ги избраа членовите на Државната изборна комисија. Иако не се знае точно колку пари и каде се...
30.12.2017 - 17:41
Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција наскоро ќе го комплетира доказниот материјал што го собира од...
29.12.2017 - 17:23
Ликвидирана е фабриката „Вистеон електроникс“, поранешен „Џонсон Контролс“ во скопски Бунарџик. Фабриката иако на хартија не постои од вчера, таа...
29.12.2017 - 10:28
По последното зголемување на цената на дизелот оваа недела на 25 декември, од 1 јануари таа се зголемува за 3,5 денари поради воведувањето на...
28.12.2017 - 19:32
Максималниот износ на новото задолжување со издавање државни хартии од вредност на домашниот финансиски пазар во 2018 година ќе изнесува 5, 454...
28.12.2017 - 17:19
Македонците заедно со граѓаните на Косово и на Албанија имаат најниски плати во регионот. Според податоците на статистика, просечната плата во...