07.01.2018 - 17:41
Извршителите не одмарале ниту за празниците, се блокирале сметки и пред Божик – велат од иницијативата „Стоп за извршители“. Причина за зголемување...
06.01.2018 - 18:20
Општина Струмица годинава планира да се задолжи со 40 милиони денари. Средствата како што кажа градоначалникот Коста Јаневски ќе бидат наменети за...
06.01.2018 - 18:17
Условите на огласот со кој „Фени“ се издава под закуп се многу слични на профилот на швајцарскиот „Фос асет менаџмент“. Оваа компанија е единствената...
06.01.2018 - 18:04
Прогресивно оданочување според видот на доходот, или само според неговата висина? Министерството за финансии разгледува два модела за начинот на кој...
05.01.2018 - 16:03
Владата на синоќешната седница го разгледа и утврди новиот текст на предлог-законот за изменување и дополнување на законот за лековите и медицинските...
04.01.2018 - 17:26
Даночните инспектори не смеат да ги толерираат стопанствениците кои прикажуваат нерeaлен промет и со тоа затајуваат данок. Економистите порачуваат...
03.01.2018 - 17:01
Управата за јавни приходи ќе прави контроли по угостителските објекти и дуќани, зашто анализите од податоците на ЏИ ПИ ЕР ЕС системот, покажале дека...
02.01.2018 - 19:00
Премиерот и министерот за финансии се задоволни како завршила 2017 година, зашто државата собрала повеќе пари од даноци, а реализацијата на...