17.01.2018 - 17:28
Задолжувањето на државата е оправдано само ако поголем дел од парите се трошат за капитални инвестиции. Стопанствениците од  Стопанската комора...
17.01.2018 - 17:26
Повисоки плати и подобри услови за работа, без притисок и закани,поголеми бенефиции преку колективните договори -ова беа барањата на Синдикатот за...
17.01.2018 - 13:09
До крајот  на месецов се очекува да заврши откупот на тутунот од минатата година. Според државниот инспекторат за земјоделство во земјава...
16.01.2018 - 17:29
За две години гасот треба да стигне до првите потрошувачи преку националниот гасоводен систем што го гради државата. Годинава ќе бидат изградени 80...
16.01.2018 - 17:13
Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија и синдикатот за образование, наука и култура утре дефинитивно ќе излезат на протест. Одлуката на...
16.01.2018 - 15:13
За две години гасот треба да стигне до првите потрошувачи преку националниот гасоводен систем што го гради државата. Годинава ќе бидат изградени 80...
15.01.2018 - 18:29
Наместо регистрирање на фирма преку Централен регистар, Комората на трговци ќе издава лиценци.  Нема да има фискализација на пазарите во земјава...
15.01.2018 - 13:51
На пазарите во Македонија ќе нема фискализација се до влез на државата во ЕУ, а регистрацијата на фирма нема да биде преку централен регистар туку со...