15.12.2017 - 12:19
Управата за јавни приходи на прес-конференција информираше за највисоките  приходи во 2016“. 22 000 лица пријавиле дека заработиле над еден...
14.12.2017 - 17:57
Амбасадорот на Република Чешка Мирослав Томан денеска на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски му ја предаде донацијата од 45 возила од...
14.12.2017 - 17:46
Пријавиле неправилност, па останале без работа. Тоа е случајот со неколку текстилни работнички, кои се осмелиле да зборуваат за кршење на законот за...
14.12.2017 - 17:44
Се отвораат ли нови димензии за Фени, поради кои ќе треба да се вклучат и други институции за да го испитаат случајот. Вакво прашање во јавноста се...
14.12.2017 - 17:38
Собранието не ги спроведува препораките на Државниот завод за ревизија, кој уште од 2009 година укажува дека пратениците треба да прекинат со зимање...
14.12.2017 - 15:31
Со новото законско решение нема да се укине евтината тарифа на струјата, туку таа е гарантирана како минимум услов во процесот на либерализација на...
13.12.2017 - 18:00
Моделот за евтината тарифа на струја нема да важи по либерализацијата на пазарот на електрична енергија. Со новиот закон секој снабдувач ќе си понуди...
13.12.2017 - 14:02
Владата  го усвои и го испрати до Собранието на понатамошна процедура дополнетиот предлог-буџет за 2018 година. Во дополнетиот предлог-буџет се...